E-Devlet Üzerinden Yeni Bir Hizmet! Mobil Hat İşlemler Kolaylığı


 e-Devlet'in  hayatımıza getirdiği kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, vatandaşların yurtiçi GSM firmalarından aldığı elektronik haberleşme hizmetleri için "abonelik" sözleşmelerinin dijital ortamda yapılmasını sağlayacak düzenlemenin tamamlanarak, E-devlet üzerinden hizmete sunulduğunu duyurdu.
  Yani "mobil hat" almak için e-devlet'e şifreniz yeterli...Bakanlık yaptığı açıklamada, bu güne kadar  e-Devlet üzerinden elektronik haberleşme ile ilgili daha önce yapılan mobil hat, borç/alacak bilgilerinin sorgulaması gibi hizmetlere, bayilere gitmeden, internete ulaşabildikleri her yerden, günün her saati "mobil abonelik sözleşmesi" yapabileceklerini duyurdu. Bu sayede bir çok "bürokratik" işlem ortadan kalkarak, vatandaşlara büyük kolaylık getirilmiş oldu.      
  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yürürlükte bulunan düzenlemeler gereğince tüm "abonelik sözleşmelerinin" yazılı olarak düzenlendiğini, yaptıkları çalışma ile  kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortama taşınarak, belge istemeksizin, e-Devlet üzerinden sorgulama ve doğrulama yoluyla gerçekleştirebilmesi için çok yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.
   "Güvenlik Artacak, Kağıt İsrafı Azalacak"
   Bakan Turhan, gelişen teknolojik imkanların, GSM sektöründe hizmet alan tüketicilerin de faydalanabileceği şekilde mevzuat değişikliği yoluna gidilmesi ihtiyacının ortaya çıktığını kaydetti.Devlet ile vatandaşlar arasında interaktif iletişim kuran e-Devlet uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığının eylem planları kapsamında, vatandaşların e-Devlet üzerinden mobil abonelik sözleşmesi yapabilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığını ifade eden Turhan, şöyle konuştu:"Bu kapsamda  GSM operatörlerin 'https://www.turkiye.gov.tr/turk-telekom-abonelik-borc-ve-alacak-sorgulama ', 'https://www.turkiye.gov.tr/turkcell-yeni-mobil-hat-basvuru-islemleri ' ve 'https://www.turkiye.gov.tr/vodafone-net-borc-ve-alacak-sorgulama' adreslerinden abonelik işlemleri için başvuru yapabilecekler. 
  Sözleşme kurulma süreçlerinde kağıt israfının önlenmesi, güvenliğin artırılması, bürokrasinin azaltılarak abonelik işlemlerinin daha hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlandığına dikkati çeken Turhan, "Vatandaşlara önemli kolaylık sağlayan bu hizmetlerin süreçlerinin dijitalleşmesi, verimliliğin artması ve tasarruf sağlanması gibi birçok faydası olacak." ifadesini kullandı.
 Elektronik haberleşme sektörü gibi, teknolojinin öncüsü olan sektörün dijitalleşme dönüşümünü hızlı bir şekilde gerçekleştirmesinin ülke ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağını vurgulayarak, e-Devlet üzerinden sözleşme yapmak isteyen vatandaşların, kendilerine uygun tarife/paketleri ve numaraları seçebileceğini anlattı.
  Gerekli bilgi ve belgeleri e-Devlet üzerinden sağladıktan sonra güvenli e-imza ile sözleşmeyi imzalayabileceklerini ifade eden Turhan, "Sonrasında, SIM kart, işletmeciler tarafından kargo ile vatandaşlara ulaştırılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

  1. E devlet günümüzde gerçekten de bir çok işimizi kolaylaştırmaya devam ediyor bu hizmette takdire şayan mobil hatla ilgili her şeye bakabiliyorum.

    YanıtlaSil
  2. e-Devlet geliştiricileri sistemi git gide daha da iyi bir hale getiriyorlar. Sık sık farklı ve son derece faydalı yenilikler getiriyorlar.

    YanıtlaSil
  3. E devlet eskiden yoktu her bir işlem için bir kuruma gitmek zorunda kalıyorduk. Neyse artık her türlü işimizi e-devlet sayesinde yapıyoruz ve mobil hat işlemlerimiz içinde çok pratik oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhatarlara bayıldığım "ikamet" belgeleri paraları aklıma geliyor da...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yine Yeşillendi Finduk Dalları

Vira Bismillah! Vahide, Saniye... Rabiya.

Başlarken...