Yarma Aşı, Karma Aşı


  Başlığa bakıp ağaçlardan bahsedeceğimi düşünüyorsanız yanıldınız. Konu hassas mı hassas. O yüzden bu konuda söylenecek her şey hayati öneme sahip. En son Amerika'da görülen 700'ü aşkın kızamık vakıası dikkatlerin bu konuya çevrilmesine neden oldu. Hatta "aşı karşıtı" bir tarikata ait gezi gemisi, bir yolcuda "kızamık" vakıası görüldüğü için "karantinaya" alındı. NBC News adlı haber sitesine dayandırılan haberde "Scientology Kilisesi" nin işlettiği söylenen "Freewinds" adlı gemide, bir yolcuda kolay bulaşan "kızamık" virüsü tespit edildi.
  Son yıllarda dünyada yaygınlaşmaya başlayan "aşı karşıtlığı" tartışmalarının bu haberden sonra daha da artacağa benziyor. 11. yüzyılda ilk defa Çin'de "çiçek" hastalığını hafif geçiren çocukların burunlarından alınan hastalıklı dokuların kurutulup toz haline getirilerek, sağlıklı hastaların burunlarına üflendiği, ilk "aşı" uygulaması olarak bilinmektedir.




 Günümüz "tıp" dünyası "aşı" konusunda kafalarda oluşan tereddütleri giderme konusunda "yoğun" çaba gösterse de "aşı karşıtlığı" artmaya devam etmekte. Peki "aşı karşıtlarının" iddiaları ne boyuttu ona bakalım.
  • Aşılarla ilgisi olduğu belgelenmiş bazı hastalıklar. (Ani bebek ölümü sendromu SIDS, Böbrek hastalıkları, Çocuk düşürme, Nörolojik bozukluklar, Egzama, Alerji, Otizm, Astım, Diyabet , Reflü ve Diyabet)
  • Belgelenmiş bazı yan etkiler. (Kalp krizi, Kanama, Kan pıhtılaşma sorunu, Böbrek kayıpları, Felç , Epilepsy)
  • Aşı yapılmış ve yapılmamış çocuklar üzerinde geniş çaplı bir "araştırmanın" yapılmamış olması.
  • Aşılarda kullanılan "koruyucu" bazı metallerin yan etkileri.
  1 yaşına gelmeden 11 adet aşıya maruz kalan bebeklerin, vücut dirençlerinin buna elvermediği, yapılan "aşıların" kısırlık, hiperaktivite, dikkat eksikliği, otizm gibi ağır davranış bozukluklarına yol açtığı, "aşılarda" domuz başta olmak üzere maymun gibi hayvanlardan canlı doku alındığı "aşı karşıtlarının" ileri sürdüğü diğer iddialardan bazıları...
  Bu gün "iletişimin" sınırsız olduğu dünyamızda sağlık en önemli konuların başında geliyor. Tıp dünyası "aşı" konusunun tartışmaya açılmasını bile büyük bir tehlike olarak görüyor ve bu konuda devlet ve hükümetleri ısrarla uyarmaya devam ediyor. Bir çok hastalığın "aşılar" sayesinde artık görülmediğini, aşısız insanların çoğalması halinde halk sağlığının tehlikeye gireceğini ifade ediyorlar. Bu konuda hükümetlerin etkin tedbirler ve yaptırımlar almaması durumunda,  olası salgınların önüne geçilemeyeceği uyarısı yapmaktadırlar.
  Bu konuda hükümetlerin üzerine düşen çok büyük sorumlulukların olduğu tartışma getirmez bir husustur. En başta salgın hastalıklara karşı yeterli sayıda aşının depolanması için kendi aşı üretim laboratuvarlarının kurulması, bu konuda vatandaşlarının "güven " sorununu ortadan kaldıracak adımların başında gelmektedir.

Yorumlar

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Zeytinburnu kombi servisi
    Her marka kombi tamiri
    En Hızlı Servis Çözümleri Sizleri Bekliyor... Aynı Gün İçerisinde Adresinize Servis Hizmeti.
    En Güvenilir Kombi Servisi
    Yılların tecrübesi ile Kombi Servis ve Bakımında Uzman Firma Deneyimli ve dinamik kadrosu ile İstanbul'un en geniş servis ağına sahip Zeytinburnu Kombi Teknik Servisi...
    https://zeytinburnukombici.com/
    https://zeytinburnukombici.com/hizmet/zeytinburnu-kombi-servisi.html

    YanıtlaSil
  3. Pvc zemin kaplamaları
    Pvc zemin kaplamaları | Epoksi zemin kaplamaları | Mikro beton | Karo halı kaplamaları
    Deko Metalik Epoksi Yapı Kimyasalları Ltd. Şti. 1996 yılından bu yana uzman kadrosuyla müşterilerine sağlıklı ve kaliteli hizmet vermektedir. Malzeme kalitesi kadar önemli olan diğer bir husus da uygulama kalitesidir. Uygulamalarda en iyi sonuca ulaşabilmek için zamanı iyi değerlendirebilmek ve çalışma programındaki titizlik çok önemlidir.

    Firmamız için en önemli unsur Müşteri Memnuniyeti'dir. Müşteri memnuniyetinin sadece satış ile değil, satış sonrası uygulama kalitesinde mükemmelliği sağlayarak mümkün olduğunun bilincindeyiz. Müşteri memnuniyeti ancak bu unsurların tümünün bir araya toplanması ile mümkündür.

    Epoksi zemin kaplama ürünlerimizin tümü kaliteli, dayanıklı ve firma tarafından garanti kapsamındadır.

    Deko metalik epoksi yapı kimyasalları olarak çalışmalarımız esnasında ve sonrasında tüm ekibimizle hoşgörü ve güler yüzle hizmetinizdeyiz.
    https://floorexepoksi.com/hizmet/karo-hali-kaplama.html
    https://floorexepoksi.com/hizmet/pvc-spor-zemin-kaplama.html
    https://floorexepoksi.com/hizmet/pvc-zemin-kaplamalari.html
    https://floorexepoksi.com/hizmet/micro-beton-doseme.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yine Yeşillendi Finduk Dalları

Vira Bismillah! Vahide, Saniye... Rabiya.

Başlarken...