Ramazan-ı Şerif (11 Ayın Sultanı)



  Müslümanlar için İslamın 5 şartından biri olan Oruç ayı Ramazan, 6 Mayıs pazartesi günü başlıyor. 5 Mayıs gecesi ilk sahura kalkacak olan Müslümanlar, bu yıl Şevval ayının ilk hilalinin 3 Haziran akşamı görülecek olması nedeniyle 29 gün oruç tutacaklar. Bu mübarek ve kutlu ay da, Oruç tutarak 12 ayın bir ayı aç kalmak suretiyle hem bedeni dinlendirmiş, hem de ibadet ve dua ile geçirilen günler boyunca ruhen bir arınma gerçekleşmiş olacaktır.
  Aynı zamanda Kur'an ayı da olan Ramazan, Kur'anın inmeye başladığı kutsal bir aydır. Bin aydan daha değerli olan "Kadir Gecesi"nin saklı olduğu Ramazan'ın son günleri Rahmetin bollaştığı anlardır. Bakara Suresi 185. ayette Allah(cc) şöyle buyuruyor:
"O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık sizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, başka günlerden sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, sizi doğru yola iletmesine karşı Allah’ın ululuğunu dile getirmeniz ve umulur ki şükredersiniz diye (uygun hükümler gönderiyor)."
https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/192/185-ayet-tefsiri
   
  2019 yılı Ramazan ayı yurt içi ve  204 ülkenin 8 bin 330 şehrine ait "imsak ve namaz vakitleri" ne  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "ramazan.diyanet.gov.tr" adresinde ulaşmak mümkün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yine Yeşillendi Finduk Dalları

Vira Bismillah! Vahide, Saniye... Rabiya.

Başlarken...