Facebook Reklamlar Verenlerden KDV Alacak



  Facebook kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye de yakın zamanda yapılan vergi değişiklikleri nedeniyle, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren, Facebook'tan reklam hizmeti alanlar %18 KDV vergisi ödeyecekler.
   Söz konusu vergi;" işletmesi Türkiye'de bulunan ve geçerli bir KDV (Türkiye) numarası sağlamamış tüm reklam verenlerden, Facebook Ireland Ltd.'dan satın alınan reklam hizmetleri için %18 vergi alınacaktır."
  Ayrıca Facebook yaptığı uyarıda," reklam verecek olan kurumsal firmalardan, hesaplarını güncellemelerini ve vergi numaralarını Facebook'a eklemelerini istedi. Reklam verecek firmalar, KDV kanununun 19 . maddesi kapsamında, KDV numarasını vererek, KDV beyanında bulunacağını onaylar. KDV numaranızı vermezseniz, size sunulan tüm reklam hizmetlerinden %18 vergi alınır."
(link)
  Facebook'un 2018 yılı tahmini Türkiye reklam gelirleri 2,5 milyar olduğu düşünülürse; 450 milyon tl. vergi geliri sağlanmış olacak.

Yorumlar

  1. Piyasanın böyle zor durumda olduğu bir zamanda ekstra vergi yükünün piyasayı daha da durgunlaştıracağını düşünüyorum. Zaten iyi satış yapamıyoruz bir de üstüne reklamlara da ekstra vergi vereceğiz. Bu vergi hamlesinin facebook'a değil reklamverene yük oluşturacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Reklam verenler vergi konusunda "Facebook 'a baskı yapabilirlerse, reklam fiyatları inebilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Zaten gösterim sayısına göre çok para istiyor.KDV de yeni mi çıktı arkadaş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yine Yeşillendi Finduk Dalları

Vira Bismillah! Vahide, Saniye... Rabiya.

Başlarken...