25 Mart 2019 Pazartesi

Gerçek Tıp (Yitik Şifanın İzinde)

  Bu başlık benim için hem bir kitabın ismi, hemde kaybedilen bir "hikmet" ve "ilmin" adı. 2 yıl önce bir arkadaşımın elinde görüp satın aldığım "muhteşem" bir kitap. Yazarı Ukrayna doğumlu olan rahmetli (ölümü 9 kasım 2014) Aidin Salih  hanımefendi. Yaklaşık 35 yıl "alternatif" tıp üzerine araştırmalar ve çalışmalar yapan "Özbek" asıllı tıp doktoru Aidin Salih'in "İslam tıbbının esaslarını günümüze anlatan " Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde" adındaki muhteşem kitabı ile ülkemizde ve dünyada büyük yankılar uyandırmıştır. Kitapta yazanlar bildiğimiz "tıbbı" ters yüz ediyor. Aynı zaman da "Biyolog" da olan yazar, doğru bitkileri kullanarak bir çok hastalığın iyileşebildiğini bize ayrıntılı biçimde anlatıyor.
   Hastalık üreten sebeplerin "çok yemek" ve "mizaca uygun(kan grubuna göre) beslenememekten kaynaklandığını söyleyen yazar, "aç kalarak" ve "beden temizliği" yapılarak iyileşmenin mümkün olduğunu detayları ile kitabında anlatmaktadır. 447 sayfadan oluşan baya hacimli bir kitaptan bahsediyoruz. Bitkilerle yapılan ilaç tarifleri, sebze/meyve suları ile arınma, açlık orucu en çarpıcı anlatımların başında geliyor.
  Özellikle kadın kozmetikleri, ev temizliğinde kullanılan kimyasallar, parfümler, zeytinyağı haricindeki yağların zararlı etkileri gibi onlarca günümüzde kullandığımız şeylerin neredeyse "geri dönülmez" kötü sonuçlarından bahsetmekte.Organ nakli/ameliyatı, kan verme gibi bizim gayet normal saydığımız şeyler Aidin Hanım için yasak  şeyler. Ağrı kesicilerin "bağışıklık sistemini" baskılayarak tedaviyi ötelediğinden, daha "anne karnında " organlarda birikmeye başlayan, başta "DDT" gibi böcek ilaçlarının ancak birkaç günlük "açlık oruçları " ile vücuttan atılabileceğini söylemekte yazar.
  Dedik ya kitap baya hacimli. Alıp okumaktan ziyade bir "başucu" kitabı olarak evde olmazsa olmazlardan biri olarak düşünüyorum. Kitabı bütün tanıdıklarıma  ve akrabalara tavsiye edip aldırdım. Siz de bu bilgilerden mahrum kalmamak için bir an önce edinin. Sağlıcakla kalın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Başlarken...

 Blog ismini ne seçeyim diye düşünürken, filmini de seyrettiğim bu "muhteşem" yerli ve milli (mi?) ağacımız aklıma geldi. Çocukluğ...